4 ویژگی مهم «سجیل 2» نسبت به شهاب 3 وی ادامه داد: ابتدا در زمینه سوخت مایع آغاز به مطالعه و تحقیق و تولید کردیم که نتیجه اولیه آن خط تولید موشکهای زمین به زمین با سوخت مایع بود و در این مرحله موشکهای شهاب و خصوصا شهاب 3، قدر و انواع دیگر تولید شدند. رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی، 4 ویژگی موشک زمین به زمین سجیل 2 به نسبت موشک شهاب 3 را نوع سوخت، سرعت، دقت و سیستم ناوبری آن ذکر کرد.
امیر دریابان علی شمخانی رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس با تبریک موفقیت جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به فناوریهای نوین در عرصههای مختلف از جمله موشکی گفت: پس از جنگ تحمیلی، ایران توجه خاصی به طراحی و ساخت موشکهای زمین به زمین با سوخت مایع و جامد داشت و نسلهای مختلفی از موشکها را طراحی و تولید کرد. وزیر دفاع کشورمان در دولتهای هفتم و هشتم افزود: ایجاد یک توان دفاعی موشکی از اواخر دهه 70 شمسی (اواخر دهه 90 میلادی) در دو مرحله و بعد از تاسیس سازمان هوافضا در وزارت دفاع کشورمان آغاز شد که نیروی موشکی با سوخت مایع و نیروی موشکی با سوخت جامد را دربر میگرفت. وی ادامه داد: ابتدا در زمینه سوخت مایع آغاز به مطالعه و تحقیق و تولید کردیم که نتیجه اولیه آن خط تولید موشکهای زمین به زمین با سوخت مایع بود و در این مرحله موشکهای شهاب و خصوصا شهاب 3، قدر و انواع دیگر تولید شدند. رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی کشور با بیان اینکه مرحله دوم در تولید موشک، به منظور تقویت توان دفاعی کشور در مقابل برخی دشمنان خاص در منطقه آغاز شد، گفت: این دشمنان تنها به زبان تهدید سخن میگویند و بقا و دوام و استمرار حیات و حکومتشان را فقط از طریق زبان تهدید محقق میدانند. پس در این شرایط آیا امکان دارد که ایران این سخنان تهدید آمیز و تهدیدهای وقیحانه و تهمتهایی که بدون ارائه دلیل و مدرک از سوی رهبران آنها از تلآویو یا هنگام دیدار از واشنگتن نسبت به ایران ابراز می شود، را ندیده بگیرد؟ دریابان شمخانی با بیان اینکه هدف از این اقدام ایران، ایجاد بازدارندگی در مقابل تهدیدات دشمنان مختلف از جمله صهیونیستها است، در خصوص تبلیغات برخی رسانههای غربی مبنی بر تنشزا بودن اینگونه دستاوردهای دفاعی ایران نیز خاطر نشان کرد: قدرت موشکی ایران، قدرتی دفاعی در برابر هرگونه تجاوزگری احتمالی بیگانه است و به هیچوجه تهدیدی برای کشورهای منطقه و دیگر کشورهای جهان به شمار نمیرود.
* امکان استفاده از سیستمهای ضد موشکی عیله ایران وجود ندارد
رئیس مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی کشور با تاکید بر اینکه انسان هوشمند و آگاه در زمینه نظامی با احتیاط کامل عمل میکند، تصریح کرد: ایران دارای عمق جغرافیایی زیادی است و این برد به این معناست که ایران توانمندی خود را از بعضی اهداف مشخص فراتر برده است و این توانمندی فرصت و امکان هر عمل یا توان ضدموشکی و مقابله با موشکهای جمهوری اسلامی ایران را از بین میبرد. دریابان شمخانی افزود: پروژه تولید موشک سجیل 2 که در روزهای گذشته با موفقیت آزمایش شد، در دهه 70 شمسی و تحت عنوان پروژه عاشوراء آغاز شد، این موشک تولید داخل و متکی بر دانش علمی داخلی است که نشاندهنده خودکفایی متخصصان داخلی در ارتقا و تقویت توان دفاعی کشور است. وی در خصوص تفاوتها و امتیازات موشک زمین به زمین سجیل 2 در مقایسه با موشک بالستیک شهاب 3 نیز اظهار داشت: موشک سجیل 2 از سوخت جامد استفاده میکند که نسل جدیدتری از سوخت موشک به شمار میرود. همچنین این موشک از سرعت و دقت بیشتری در برخورد با هدف بهره برده و از عملکرد منحصر به فردی در سیستم ناوبری به نسبت دیگر موشکهای زمین به زمین ایران برخوردار است.
|